Trellon avulla kaaos kuriin

Olin 27.9.2017 Tukholmassa kuulemassa Trellon kehittäjän Justin Gallagherin selvitystä siitä, kuinka he päätyivät tähän minun ja monen muun elämää helpottaneeseen sovellusratkaisuun. Justin selitti, että nykyään tiimit työskentelevät kuka mistäkin maailman kolkasta käsin ja Trellon avulla he pitävät kaikki tiimin jäsenet tasaveroisesti ajan tasalla siitä, missä mennään.

Trello-tapaaminen 27.9.2017, Norrsken House, Tukholma

Ohjelmiston kehitystyön aikana Justin oli huomannut, että ihmisten toisiaan kohti kokema empatia on kaiken perusta ja sen takia esimerkiksi sähköposti on huono kommunikaatioväline, koska väärin ymmärryksen vaara on todella suuri. Hän oli sitä mieltä, että vaikka tiimin jäsenet fyysisesti olisivat eri puolilla maapalloa, oli tärkeää sopia joku aikakehys, jolloin he kaikki olisivat tavoitettavissa samanaikaisesti. Vaikka Trello mahdollistaa tiedonhallinnan myös offlinessa, oli tärkeää sopia yhteisiä verkkopalavereja, jolloin keskusteltaisiin myös työn ulkopuolisista asioista.  Nuo keskustelut olivat ensiarvoisen tärkeitä koko prosessin onnistumisen kannalta, sillä ihmiset sitoutuivat toisiinsa yhteisten kokemusten kautta.

Koska tiimityö onnistui niin hyvin etäyhteyksiä käyttämällä, he siirtyivät myös rekrytoinneissa etäyhteyksiin. Justin ajatteli, että koska työ tehtiin etätyökaluilla, ei ollut tarpeen raijata henkilöitä näyttäytymään New Yorkiin, vaan oleellista oli se, kuinka hyvin ja luontevasti he pystyivät kommunikoimaan etäyhteyden yli.

Trellon kehityksen pääperiaatteita ovat olleet yleismaailmallisuus, helppous ja joustavuus. Tällä hetkellä siitä on saatavana versio 21 kielellä ja koska käyttötarkoituksia on eri liitännäisten avulla lukematon määrä, sitä käyttävät niin isot kuin pienetkin yritykset ja ryhmät sekä yksittäiset ihmiset niin kuin minä.

Miten Trello auttaa minua?

Käytän sitä lukemattomien asioiden järjestyksessä pitämiseen.

Koska sovellus on graafinen, on sen kanssa toimiminen helppoa ja hauskaa. Minulla on Gold-versio, niin saan myös kivoja taustakuvia laitettua, mikä ilahduttaa minua suuresti. Vapaasti käytettäviä kuvia on valtava valikoima tai voi käyttää omia kuvia. Trellon perusversio on ilmainen, mutta silloin taulujen tausta on yksivärinen.

[envira-gallery id=”248″]

Tauluun voi luoda listoja haluamilleen asioille. Listoille tehdään sitten kortteja ja asian edistyessä kortteja voi vedellä Listasta toiseen. Kaikkia osioita voi nimetä haluamallaan tavalla ja lukemattomia kertoja.

Kortille voi liittää kuvia, tekstejä, dokumentteja ja myös niiden nimiä voi vaihtaa haluamakseen sovelluksen sisällä. Kortille voi antaa määräajan, jolloin saa muistutuksen asiasta haluamaansa aikaan. Kalenterinäkymästä näkee kaikki taulun kalenterimerkinnät omilla paikoillaan.

[envira-gallery id=”259″]

Naapuriperheen kanssa aloitettiin viime keväänä omatoimimatkan suunnittelu Kroatiaan. Alkuun kerättiin Trelloon, mitä haluttiin nähdä. Sitten suunniteltiin reitti ja varattiin lennot ja majoitukset ja nyt ollaan siinä vaiheessa, että kerätään kuvia yhteen. Kaikki tämä Trellossa tallessa yhdessä paikassa hyvin jäsenneltynä.

Matkasuunnitelma ja kuvien järjestely

Jos haluat tietää enemmän Trellosta, katso https://trello.com/tour. Vastaan mielelläni, jos haluat minulta kysyä.