Historiaan katsomalla näky tulevaisuuteen

Kävin Vapriikin näyttelyssä Finlaysonin historiasta. Sinne oli rakennettu pienoismalli Kuusvooninkisesta ja sen ikkunoista kurkkimalla voi seurata nerokkaasti rakennettujen video-installaatioiden avulla 1800-luvun tehtaan toimintaa. Minut yllätti totaalisesti se, kuinka Tampere on ollut silloin 1800-luvulla melkein metropoli, ainakin tekniikan kärjessä. Sähkövalokin sinne tehtaaseen sytytettiin pian sen jälkeen kun Edison julkisti hehkulamppunsa. Puuvillaa rahdattiin tehtaan raaka-aineeksi maailman orjaplantaaseilta..

Read more

Sukututkimus voi tuoda yllättävää sisältöä elämään

Sukututkimus kuulostaa tylsältä aiheelta, sellaiselta vanhojen ihmisten hommalta. Olen kuitenkin toiminut äitini suvun, Keski-Suomen Argillanderit, sukuneuvostossa jo vuosia. Päädyin sinne, kun yhdistys päätti toden teolla ruveta tekemään sukukirjaa, joka oli ollut yhdistyksen toivomuslistalla jo 40 vuotta. Kun tulin mukaan kirjatyöryhmään noin v. 2015, kirjaa alettiin työstää toden teolla. Lopulliseen kirjaan tuli 20 900 nimeä, joten..

Read more

GDPR – työ, jonka tekemiseltä ei voi välttyä, jos käsittelee henkilötietoja

GDPR, EU:n tietosuoja-asetus näyttää ehkä pelottavalta ja tuntuu siltä, että EU pelottelee sanktioilla, mutta asian haltuun ottamista siirtämällä se ei muutu ainakaan paremmaksi. Pääasia, että viimeistään nyt ryhtyy toimeen ja alkaa dokumentoida selkeästi, missä ja miten henkilötietoja yrityksessä käsitellään. Yleinen tietosuoja-asetus tuli voimaan 24.5.2016. Tämä tarkoittaa, että 24.5.2018 jälkeen henkilötietojen käsittelyn tulee olla tietosuoja-asetusten mukaista…

Read more

Voihan Crazy Town

Muistan, kuinka Lazy Town -ohjelman tunnusmusiikki soi muutama vuosi sitten aika lailla yhtä soittoa kotona. Jotenkin se sama musiikki on soinut päässäni joka kerta, kun olen astunut Crazy Town -ovesta sisään. Minusta tuo musiikin tuoma mielikuva on aika sopiva, sillä tuossa lasten ohjelmassa oli kyllä samaa draivia, mitä tuntuu yrittäjäyhteisössäkin. Maailma muuttuu kovaa vauhtia ja..

Read more

Trellon avulla kaaos kuriin

Olin 27.9.2017 Tukholmassa kuulemassa Trellon kehittäjän Justin Gallagherin selvitystä siitä, kuinka he päätyivät tähän minun ja monen muun elämää helpottaneeseen sovellusratkaisuun. Justin selitti, että nykyään tiimit työskentelevät kuka mistäkin maailman kolkasta käsin ja Trellon avulla he pitävät kaikki tiimin jäsenet tasaveroisesti ajan tasalla siitä, missä mennään. Ohjelmiston kehitystyön aikana Justin oli huomannut, että ihmisten toisiaan..

Read more

Money makes the world go round

Ei tuo vanha sanonta taida miksikään muuttua. Kauhistuneena luin Aamulehteä 12.8. kun siinä kirjoitettiin kurjista oloista Venezuelassa. Siellä politiikka ei ole oikein toiminut niin kuin meillä. (Valitettavasti Aamulehden linkit toimivat vain niille, joilla on Aamulehden käyttäjätunnukset. En löytänyt näitä artikkeleita vapaasti jaettavaksi.) Mutta osataan sitä Suomessakin. Marko Virkamäki on ottanut asiakseen vammaisten asiat, ja se,..

Read more

Kuvakirjoissa säilyvät tärkeät muistot mukavassa muodossa

Itse, omista kuvista tehdyt ja kirjaksi kootut kuvakirjat ovat mukavia selata ja muistot säilyvät käsin kosketeltavassa muodossa. Olen näitä harrastanut kauan ja tehnyt jos mistäkin aiheesta. Painotaloista on tulleet tutuiksi ainakin Ifolor, Vistaprint ja Fotoyks. Kirjan tekeminen on kohtuullisen helppoa ja toimittajilla on erilaisia tapoja automatisoida asioita. Jos ei ole turhan tarkka, kuvakirjan saa aikaiseksi..

Read more

Salasanat ovat tärkeitä

Viestintävirasto opastaa kattavasti salasanojen hallintaan, mutta mitä tehdä, kun joka paikkaan tarvitaan salasanoja? Kuka niitä muistaa? Yksi tietoturvan heikoin lenkki on ihminen itse. Jos salasana on työpöydän laatikossa tai kirjoitusalustan alla, niin se ei paljoa suojaa anna. Toinen paha tapa on laittaa joka paikkaan sama salasana. Helppohan se on muistaa, mutta mitäs sitten, kun joku..

Read more

Yritykset tarvitsevat digikoulutusta

Talouselämä-lehden mukaan yritykset ovat jälkijunassa digitalisaation hyödyntämisessä. Ollaan niin kuin jääty ”lepäämään laakereilleen” ja vaarana on, että muut porhaltavat ohi. Voin auttaa kehityksen kelkkaan pääsemisessä. Järjestetään asiat paremmalle mallille yhdessä!

Hinnat

Hinnoista voidaan sopia tapauskohtaisesti tai voit valita pakettihinnoittelun: Paketti1: 185 € / kk + alv, sisältäen 5 h perustasoista työtä Paketti2: 360 € / kk + alv, sisältäen. 10 h perustasoista työtä Paketti3: 720 € / kk + alv, sisältäen 20 h perustasoista työtä Yksittäiset tunnit 40 e / tunti. Jos olet yksityinen henkilö, saatat..

Read more